Om oss

Snöbollsgatans förskola i Ödåkra är en av flera kommunala förskolor i omrdået. Vi finns i ett lugnt villakvarter med flera lekplatser och grönområden i närheten. Våra lokaler är stora och ljusa, och vi har en stor fin gård som inbjuder till många olika sorters aktiviteter året runt.

På förskolan finns en kokerska som lagar all vår mat.

Vi arbetar i tre arbetslag fördelade på fem avdelningar: Lilla Ängen, Stora Ängen, Lilla Täppan, Stora Täppan och Fröhuset.

På våra avdelningar anpassar vi miljö och material efter barnens behov och intressen.

Våra förskolor och skolor i Ödåkra

Ödåkra är en liten ort utanför Helsingborg som har cirka 5000 invånare med landsbygden, Fleninge och Väla by. I området finns våra två kommunala grundskolor, Gläntanskolan och Svensgårdsskolan, med elever i åldrarna 6-16 år.

Vi har även fem kommunala förskolor i Ödåkra – Höjdens förskola, Sagoträdets förskola, Snöbollsgatans förskola , Tuvehagens förskola och Vintergatans förskola. Tillsammans har vi utformat en pedagogisk plattform som genomsyrar alla våra förskolor, där vi tydliggjort vår gemensamma barnsyn, kunskapssyn och pedagogroll.

Våra förskolor och skolor arbetar utifrån Helsingborgs stads skolors gemensamma vision och värdegrund, för att alla barn ska lyckas. Totalt har vi cirka 850 barn från 1-16 år.